01.

Neurolingvističko programiranje

Neuro - Lingvističko Programiranje (NLP) je metodologija kreirana proučavanjem načina na koji ljudi postižu izuzetne rezultate i uspeh u bilo kojoj oblasti. NLP trener podučava zainteresovane osobe tim veštinama, tehnikama i obrascima ponašanja. Ovladavanjem ovde navedenim se unapređuje veština komuniciranja, povećavaju lični potencijali, uspešno prevazilaze izazovi, otklanjaju blokade, menja neželjeno ponašanje, lakše ostvaruju ciljevi i postiže izvrsnost.

02.

Wingwave®

Wingwave coaching ili kako se još popularno naziva “coaching emocija” je metoda balansiranja emocija kojom se postiže brzo otklanjanje emocionalnih blokada, neprijatnih osećanja, negativnih uverenja i značajno smanjivanje stresa i anksioznosti uz istovremeno podizanje energetskih resursa, mentalne budnosti i uspostavljanja emocionalne ravnoteže.

Wingwave je zaštićena i priznata metoda koju su razvili psiholozi Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund na osnovu dugogodišnje prakse i rada sa klijentima na Besser-Siegmund Institutu u Hamburg-u.

Wingwave metod namenjen je mentalno zdravim osobama sa relativno normalnim kapacitetima za podnošenje stresa, koji u određenim životnim situacijama slabe dovodeći do stanja hronične uznemirenosti, anksioznosti, nelagode i slično. Efikasan je i za one koji žele da zamene neproduktivna, negativna i inhibirajuća uverenja pozitivnim i produktivnim, kao i da razviju nove uspešne obrasce ponašanja.

Više o ovoj metodi pročitajte u tekstu „Zamah krila“.

Takođe, ova metoda daje sjajne rezultate u razvoju novih i uspešnih obrazaca ponašanja koje želimo postići.

03.

Autogeni trening

Autogeni trening je dokazana metoda relaksacije koja ima za cilj oslobađanje od viška psiholoških, emocionalnih i fizioloških tenzija. Sastoji se od delotvorne vežbe pomoću koje se lakše nosimo sa stresom i njegovim posledicama. Takođe, ublažuje i otklanja bolesti nastale stresom kao što su: glavobolja, nesanica, kardiovaskularna oboljenja,visoko pritisak.

Pored medicine, primenjuje se i u sportu, biznisu, obrazovanju... Može da se izvede u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu. Pažnja je usmerena na delove tela i reakcije organizma. Vežba se izvodi u trajanju od 20 minuta.
Ovu metodu je razvio psihoanalitičar Johannes Schultz 20-tih godina prošloga veka. Radi se pod vođstvom licenciranog trenera i svakodnevnim vežbanjem kod kuće. Uči se pojedinačno ili u grupama.

04.

Access bars

Access Bars tretman je tretman koji se izvodi tako što se ruke polože na glavu klijenta i aktiviraju se 32 tačke (Bars) koje čuvaju memorisane elektromagnetske komponente svih naših misli, ideja, stavova, odluka i verovanja koje smo ikada imali o: lečenju, novcu, starenju, isceljenju, telu, kontroli, svesnosti, kreativnosti, energiji itd. BARSI se aktiviraju laganim dodirom i tako omogućuju energiji da nesmetano teče i otpusti naboje koji nas u životu ograničavaju i onemogućavaju da napredujemo i istinski živimo život kakav na svesnom nivou želimo.
Prednost ove tehnike je što su promene vidljive brzo u svim sferama života i ne treba da se suoči sa prošlošću da bi promenila sadašnjost.

BARS se preporučuje posebno onima koji su u kontinuiranom stresu, menadžerima, studentima, đacima, sportistima, kao i bebama, maloj deci, trudnicama …

05.

Kvantna harmonizacija

Kvantna harmonizacija je tehnika brze harmonizacije i transformacije putem kvantnih talasa. Predstavlja spoj starih istočnjačkih spiritualnih učenja – Metode 2 tačke i zapadnjačkih znanja savremene nauke – kvantne fizike i psihologije. Kvantni talasi iniciraju trenutne, pozitivne promene u svim oblastima života.

06.

Miostatik O

Miostatik O – ring test - Pomoću njega se utvrđuju tačni uzroci uznemirenosti, bolesti...kao i sa čime su oni povezani. Na osnovu toga može se precizirati adekvatna tehnika kojom će se simptom ukloniti a negativne emocije razgraditi. Miostatik test stvorio je akupunkturolog Yoshiaki Omura